Virkisty Honkilahdella

LUONTOON

Honkilahden luonto tarjoaa parhaimmat mahdollisuudet virkistymiseen. Alueella on useita järviä ja laajoja metsäalueita sekä Koskeljärven Natura-alue

Koskeljärvi on on maanlaajuisestikin tunnettu lintujärvi ja järven ympärillä on Metsähallituksen ulkoilureitit sekä taukopaikat. 

Honkilahden Vesat ajaa Koskeljärvelle talvisin ladut ja tiettyinä aikoina alue on myös ihanteellinen retkiluisteluun. Myös Sieravuoren alueen pururadoille sekä Pyhäjärven jäille ajetaan talvisin ladut hiihtäjille. 

Honkilahden eräveikkojen jäsenillä on laajat metsästysalueet käytettävissään ja useat järvet ovat kalastajien suosiossa. 

Honkilahdella on useita uimarantoja ja kunnan rantasauna Vähäjärven rannalla. Vähäjärven rannalla on myös hyppytorni uskaliaimmille uimareille!

Lisätietoa: HoVe, Koskeljärven luontoreitti, Sieravuori, Honkilahden eräveikot, Euran kunnan uimarannatLuontoon.fi

LIIKKUMAAN

Honkilahden luonto tarjoaa luonnollisesti erinomaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen, metsästykseen, kalastukseen, hiihtoon, luisteluun ja pyöräilyyn. 

Koskenkylässä on monitoimiareena, jossa voi pelata esimerkiksi jalka- tai lentopalloa kavereiden kanssa. Lisäksi Koskenkylässä ja Sieravuoressa on laadukkaat frisbeegolfradat.

Honkilahden Vesat järjestävät Honkilahden koulun liikuntasalissa monipuolisesti kehoa huoltavia ja ylläpitäviä tunteja. Koululla voi jumppien ja joukkuepelien lisäksi käydä myös Sataopiston järjestämillä joogatunneilla tai Yong Taekwondon Teakwondo-tunneilla. Koiraharrastajille on tarjolla agility-valmennusta kesäkaudella. Honkilahdella on myös useita pieniä hevostalleja, joihin voi päästä auttamaan tallihommissa ja taitojen riittäessä ratsastamaankin.

Monella honkilahtelaisella liikkumismahdollisuudet ovat heti kotioven auetessa edessään. Pihalta pääsee nopeasti marjaan ja sieneen. Jotkut lähtevät pihaltaan suoraan ratsastamaan, toiset polkujuoksulenkille tai maastoon pyöräilemään. Luonnosta nauttivat löytävät täältä varmasti mieleistä tekemistä myös vapaa-ajalleen! 

Lisätietoa: Pyhäjärviseudun ulkoilureititHoVe, Sataopisto, Esa Lehdistön agility-valmennus

LEIKKIMÄÄN

Paikalliset yhdistykset ja Honkilahden seurakunta järjestävät lapsille monipuolista ohjelmaa. Koulun liikuntasalissa järjestetään lapsille jumppaa, sählyä, pelikerhoa ja Taekwondo-harjoituksia. Lapsille järjestetään tapahtumia, urheilukisoja, tapaamisia leikkikentälle sekä askarteluhetkiä juhlapyhien lähestyessä. Koskenkylän leikkikenttä, liikuntapaikat sekä uimarannat ovat etenkin lasten suosiossa. 

Lisätietoa: MLL Honkilahti, Honkilahden koulun vanhempainyhdistys, HoVe, Euran seurakunta, Yong Taekwondo 

JA PALJON MUUTA!

Maaseutuasuminen tarjoaa useille asukkaille virkistymismahdollisuuksia myös omalla kasvimaalla. Omat kanat ilahduttavat yhä useamman honkilahtelaisen arkea, ja tarjoavat samalla ravintoa perheelle. Honkilahden vapaapalokunta tarjoaa vähän jännittävämmän, mutta samalla erittäin hyödyllisen harrastuksen, ja seurakunnan äijäkerho kokoontuu säännöllisesti Honkilahden Eräverkkojen majalla - Sataopiston neulekahvila koululla ja kudontapiiri Koskelmassa. Kuulumisia vaihdettiin viime kesänä myös kyläyhdistysten pitämässä kesäkahvilassa sekä Mannilan iltatorilla, ja Euran seurakunta järjestään tapahtumia niin Honkilahden kirkossa kuin seurakuntatalollakin.  Unohtamatta Lomakeskus Sieravuoren tarjoamia musiikkitapahtumia ravintolapalveluineen!

Lisätietoa ajankohtaisista tapahtumista: 

Honkilahden VPK:n facebook-sivutHonkilahden facebook-sivutLomakeskus Sieravuoren facebook-sivutMLL Honkilahden facebook-sivutHonkilahden Vesojen facebook-sivutEuran seurakunnan tapahtuma-sivut, Sataopisto

Luo kotisivut ilmaiseksi!